Sture.Hof.b

Sturehof

Stureplan sjuder av liv. Det tycks som om de flesta dras till det svamputsmyckade torget som trots all sin betong förefaller synnerligen människovänligt.

På sydsidan ligger Sturehof som ett landmärke, med verandan under den stora fiskprydda markisen. Vita rockar med gyllene epåletter kryssar mellan borden där, på ett behagligt tillbakalutat vis, ett urval stockholmare och andra låter staden spela upp sin komedi framför dem. Tallrikar sprider väldofter vilka, liksom skaldjursplatåernas stillben, understryker känslan av sinnlighet och får gästerna att sjunka ännu djupare i stolarna.

Sturehof har sedan öppnandet i 1897 genomgått flera inredningsmässiga förändringar. Från att ha varit ölstuga fick kroken under seklets första årtionde successivt en mer restauranglik inredning.

En större nydaning kom under trettiotalet då en interiör inspirerad av, den då nya, funkisarkitekturen blev färdig. Det var i samband därmed som konstglasen från Labouré i Paris, vilka sitter mellan Stureplansbaren och matsalen, inskaffades.
Dessa glas är i princip det enda som återstår av denna inredning. Trettiotalsinteriören förenade det gamla med det nya, men genomgående gavs restaurangen en enkel och ljus atmosfär i tidens anda.

Kontakt

Telefon: 08-440 57 30
E-post: info@sturehof.com
Web:
Stureplan 4, 114 35, Stockholm

Öppettider:

Måndag - Fredag 11.00-02.00
Kvällsöppet 10-20
Kvällsöppet 10-20
Kvällsöppet 10-20


Laddar