En lugn stund i gallerian

I hjärtat av Sturegallerians myllrande gångar ligger nyöppnade skönhetsoasen Fab Beauty Bar. Det var i mars som grundaren Fabienne Soulard, med en bakgrund som skönhetsexpert och make up-artist, lanserade sitt nya koncept där kunder bjuds in till en lugn stund och en paus från shoppingen. Här har hon samlat femton olika sydkoreanska skönhetsmärken under ett tak och hon kallar sitt koncept för k-beauty med en fransk touch. Här är det modern skönhet och välmående som står i fokus. Söta sittpuffar, klassiska sminkspeglar och tunga persikofärgade sammetsdraperier ramar in den lilla baren.

 
 

– När man kommer hit ska det kännas som att stiga in i ett lyxigt badrum på ett franskt hotell. Våra kunder kan välja från en meny med olika 30 till 40 minuter långa ansiktsbehandlingar som fokuserar på allt från lyster till rengöring. Eller boka in en kortare behandling för händer, ögon eller ögonbryn. Är man intresserad av smink finns även make up-rådgivning. 

Fabienne Soulard har en bakgrund på franska lyxmärket Chanel Beauty, där hon främst arbetade mot den asiatiska marknaden. Det var där hennes kärlek till just k-beauty – koreansk hudvård – väcktes.

– Asiatiska kvinnor vet verkligen hur de ska ta hand om sin hy. De lägger otroligt mycket tid på sin skönhetsrutin där de går igenom flera olika steg för att få hyn att må så bra som möjligt. De lägger också mycket mer fokus på hudvård än på make up.

Varenda produkt som säljs på Fab Beauty Bar är noga utvald av Fabienne Soulard själv.

– Jag testar alla produkter personligen innan jag köper in dem. Det är väldigt viktigt för mig att vi erbjuder rena produkter, fria från både silikoner och parabener. Men det är nästan alla koreanska produkter.

fabienne_NY.jpg

“Jag testar alla produkter personligen innan jag köper in dem.”

Fabienne Soulard, grundare av Fab Beauty Bar

 

Vilken är er mest populära behandling?

– Vår glow treatment. Då går vi igenom en tio steg lång koreansk skönhetsritual med både ansikts- och huvudmassage, peeling och en avslutande glow mask. Huden ljusas upp och får en pigg och fräsch lyster. Perfekt inför sommaren! Antingen går man på drop in eller bokar behandlingen online.

 
 
 
 

 

Den här texten publicerades ursprungligen i SvD Perfect Guide 27/5-2019